Kurser

Vill du lära dig mer om läderarbete och tillverka din egen produkt?

Under våra kurser arbetar vi kreativt med läder, går igenom teori och har inspirerande workshop med genomgångar av olika tekniker och metoder.

Här får du en unik möjlighet att ta del av lång erfarenhet, får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att själv utforma ditt eget bälte, mobilfodral, väska, förkläde eller varför inte göra ett unikt fodral till ditt favoritverktyg. Under kursen finns tillgång till prisvärt material, handverktyg, industrisymaskiner och litteratur. Efter avslutad kurs har du fått inspiration och kunskaper för att fortsätta med egna projekt i läder.

KUSER I LÄDERHANTVERK 2023


Läderhantverk helgkurs, 1–2 juli
Under två dagar arbetar vi kreativt med vegetabiliskt garvat läder, går igenom teori och har inspirerande genomgångar av olika tekniker och metoder. Du får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att utforma ditt eget projekt.

Kurstid: 2 dagar

Pris: 2000 kr

Adress: Ryd Soläng 320, 449 90 Nol. Ca 35 minuter från Göteborg.

Nivå: För både nybörjare och de med mer erfarenhet.

Kursmaterial: Det material du behöver köper du på plats. Vi har även nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Det finns även egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på. Kan betalas med swish eller kontant.

Mat och övernattning: Fika och kaffe ingår. Lunch, middag och övernattning ingår ej. AirBnb-boenden finns i närheten för dig som rest långt. Vi hjälper dig gärna med kontakter, fråga vid anmälan.

Anmälan: Maila din anmälan till andersmartinsson@live.se. Invänta vårt bekräftelsemail om att du fått din plats på kursen, information om betalning och avbokningsregler. Först till kvarn gäller.


Läderhantverk helgkurs, 4–6 augusti
Under sommarkursen ”Skapa i skogen” som Studiofolkhemmet i Unnaryd, Halland arrangerar deltar Anders Leather med kurs i läderhantverk. Kom ut i skogen för en helg med avkopplande och utvecklande slöjdhantverk, vacker natur och kreativ gemenskap. Passar såväl nybörjare, familjer (från 9 år) som dig som vill fördjupa dina kunskaper.

Nivå: Grundkurs. Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial: Det material du behöver köper du på plats. Vi har även nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Det finns även egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på. Kan betalas med swish eller kontant.

Läs mer och anmäl dig här:
https://www.studiofolkhemmet.com/skapaiskogen?fbclid=IwAR1qRMqJCgQZ2iwsLDUF-E9LureHJWdQuNZAJh8E92q9NVl0QmQxfhAmKNo


KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE 

Anders du är fantastisk kunnig, pedagogisk och ödmjuk. Har fått sån inspiration! Tack!

Tack för en mycket gedigen och bra kurs i Göteborg i helgen. Bara tiden och den egna orken var för knapp. Blev helt överrumplad av vilken omfattande verkstad som stod uppdukad för oss när vi kom. Verkligen något att rekommendera alla hantverksintresserade.

Tack för en helt fantastiskt rolig kurs i helgen! Har aldrig varit på en kurs med ett så generöst och gediget upplägg! Helt överrumplad över allt du tagit med dig för vår skull. Verkligen ett stort TACK!

En otroligt rolig helgkurs i läderarbete för nybörjare är över och jag fick med mig olika tekniker, mycket inspiration, blåsor på händerna och en stor läderväska!